Het eerste jaar van een kind is een aaneenschakeling van mijlpalen. Het eerste lachje, het eerste hapje, voor het eerst zelf zitten… Nooit in je leven doe je zoveel dingen voor het eerst als in je babytijd. De tijd vliegt en voor je het weet is je baby een eigenwijze dreumes. De eerste verjaardag! Reden voor een feestje, maar wat zijn nou geschikte cadeaus? Hieronder 6 cadeautips voor de eerste verjaardag, passend bij de spelvormen die aansluiten op de ontwikkelingsfase.

Tussen de 1 en 2 jaar zijn kinderen gek op klauteren en klimmen. De Wobbel stimuleert het balans en de kracht. Het balansbord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Zo rond de eerste verjaardag heeft het kind voldoende uitdaging aan het op en afklimmen. Maar naarmate ze ouder worden geven kinderen de Wobbel steeds weer een ander doel. Zo dient hij als glijbaan, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel, fitness apparaat, poppenkast, voetbaldoeltje of rug van een olifant. De Wobbel lokt daardoor een hoge mate van vindingrijkheid, creativiteit en fantasie uit. Dit maakt dat het speelgoed niet snel verveeld waardoor kinderen er jarenlang plezier van hebben.

De Wobbel

Een dreumes neemt graag zoveel mogelijk speelgoed met zich mee en loopt daarom regelmatig met tasjes, mandjes of een kar rond. Ze kunnen tijden zoet zijn met spullen inpakken, verplaatsen en weer uitpakken. Deze houten loopfiets heeft 4 wielen en is daardoor zeer stabiel. Hij is compact genoeg om binnen op rond te rijden wat het gebruik zeer toegankelijk maakt. Het is de ideale manier om balans te ontwikkelen voor kleine kinderen die nét kunnen lopen. Vervolgens stappen ze gemakkelijk over op een loopfiets met 3 of 2 wielen.

PlanToys houten bakfiets

Nu je kindje goed kan zitten in bad wordt er steeds uitgebreider gespeeld tijdens het wassen. De Quutopia badpuzzels zijn gemaakt van zacht schuim. De vormen blijven drijven in het water en wanneer ze nat zijn kun je ze tegen de badrand of douche plakken om je eigen creaties te maken.

Quutopia badpuzzel walvis

In hun tweede levensjaar beginnen de meeste kinderen met lopen. Met deze duurzame houten duwstok van PlanToys nodig je je kindje uit tot het zetten van de eerste stapjes. De eend maakt een vrolijk geluid, is uitdagend maar geeft ook net dat beetje zekerheid waar je dreumes nog naar op zoek is.

duwstok
PlanToys duwstok eend

Met de vrolijke Bioserie vormen- en stapeldoos ontwikkelt je dreumes spelenderwijs motorische vaardigheden en coördinatie. De drie losse vormen passen als puzzelstukjes in de kubus maar kunnen er ook bovenop gestapeld worden. Spelenderwijs maakt de kleine kennis met vormen, maten en kleuren.

BioSerie Vormen- en Stapelkubus

Sensopathisch spel is de eerst vorm van spelen. Dit begint wanneer een baby rond de drie maanden is en zijn of haar eigen handjes ontdekt. Eerst is het eigen lichaam het favoriete speelgoed van een baby. Daarna begint het ontdekken van verschillende materialen, texturen en geluiden. Met deze PlanToys sensory blokken beleven ze niet alleen stapelplezier, maar stimuleer je ook de zintuigen van je kleintje. De zes blokjes hebben elk een andere kleur en functie en nodigen het kind uit om op verkenning te gaan.

PlanToys Sensory blokjes