Juist in de herfst is buitenspelen zo leuk en interessant. Ontdek dat de combinatie van zon en regen prachtige regenbogen kan creëren. Leer dat je tijdens een heftige hagelbui wel even beschutting moet zoeken omdat het zo krachtig kan zijn. Ervaar hoe een worm kriebelt op je hand en vochtig aanvoelt. Spring in de plassen en merk vervolgens dat je er behoorlijk nat van wordt.

Door gewoon lekker naar buiten te blijven gaan leer je kinderen op een creatieve manier met de veranderingen van de seizoenen om te gaan. Wandelen door de bergen bladeren en kastanjes zoeken zijn heerlijke activiteiten die je alleen in de herfst kunt ervaren. Luister samen naar het tikken van de regen op het dak en probeer eens in de wind te liggen.

Neem een mandje mee naar buiten en ga op zoek naar natuurschatten. Eenmaal binnen geeft dit weer opnieuw speelplezier door er een herfsttafel mee te maken of het te gebruiken als knutselmateriaal. Door kinderen juist in het najaar buitenspeelgoed cadeau te doen stimuleer je ze om de deur uit te gaan. Bekijk hier onze collectie speelgoed dat waterbestendig en geschikt voor buiten is. Laarzen aan, regenjas en gaan! Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel.