Duurzaamheid

Koester the Kid heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Naast verantwoorde producten in het assortiment voeren we duurzaamheid ook verder door in de bedrijfsvoering. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het pakpapier, de verzenddozen en informatie voorziening.

Cadeau’s pakken we in met FSC gecertificeerd papier. FSC is een keurmerk voor houtproducten afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Doordat je de optie voor inpakken zelf kan selecteren en daarbij je favoriete papier kan kiezen voorkomen we dat de pakjes voor niks worden ingepakt.

Voor het versturen van onze orders gebruiken we groene verzenddozen en vulmaterialen. Een groene verzenddoos kan een gebruikte doos zijn, maar ook afkomstig zijn uit een restpartij of een overproductie. Hij is ieder geval nog in goede staat, zonde dus om weg te gooien. Door dozen opnieuw te gebruiken kunnen we het milieu behoorlijk ontlasten. Elke ton hergebruikt golfkarton bespaart meer dan 20.000 liter water, 2.026 km. aan brandstof voor vrachtwagens, meer dan 3 kubieke meter stortcapaciteit en 266 kg. luchtverontreiniging.

Om papiergebruik verder te beperken wordt er door Koester the Kid zoveel mogelijk digitaal gecommuniceerd. Wanneer we toch voor fysiek kiezen, dan zorgen we voor iets met bewaarwaarde. Bijvoorbeeld een kaart met mooie illustratie.