Duurzaam speelgoed

Duurzaam is zo’n populair begrip dat de echte betekenis ervan soms vergeten wordt. Voor Koester the kid is dat veel meer dan ‘gemaakt van hout’. Tijdens het zoeken en inkopen van speelgoed wordt een checklist met vragen gehanteerd die gaan over gebruikte materialen, ontwerp, productieproces en milieubelasting. Maar bovenal is er aandacht voor de kwaliteit en houdbaarheid. Duurzaam speelgoed betekent onverwoestbaar en steeds opnieuw toepasbaar: door er generaties lang op verschillende manieren, met een open einde, mee te kunnen spelen.

Over Koester the Kid

Als ouder krijgt het woord ‘koesteren’ zoveel meer lading. De tijd met je kinderen, hun onbevangenheid en je eigen herinneringen. Koester the Kid gaat over de aandacht voor het koesteren. Het besef dat een kindertijd voorbij gaat en dat wat we kinderen in die periode meegeven duurzaam moet zijn. 

Goed spelen

Spelen is zoiets natuurlijks dat ieder kind het zal doen, zelfs zonder speelgoed voor handen. Toch kunnen we kinderen stimuleren tot ‘goed spelen’ waarbij vaardigheden worden ontwikkeld waar onze kinderen hun hele leven profijt van hebben. Door al hun zintuigen te stimuleren bijvoorbeeld. Door ze uit te dagen hun inlevingsvermogen en creativiteit te gebruiken en door ze kennis te laten maken met bewuste keuzes in materialen. Zodat ze al vroeg leren welke rol ze hebben in hun bijdrage aan de wereld. Koester the Kid inspireert ouders én kinderen bij goed spelen door niet alleen duurzaam speelgoed aan te bieden, maar ook te adviseren over het gebruik ervan.

De ondernemer achter Koester the Kid

Als enig meisje groeide ik, samen met vier broers, op in een gezin waar het najagen van dromen behoorde tot de kern van het leven. We brachten jaren door in Australië waar ik in aanraking kwam met een levensstijl die nog steeds voeding biedt voor de keuzes die ik vandaag maak. Dit heeft vooral betrekking op het leven met aandacht voor mens, natuur en dier. 

Spelende kinderen en mooi speelgoed. Ik besef me dat ik niet de enige ben die daar gelukkig van wordt. Mijn drijfveer om speelgoed te verkopen gaat veel verder dan dat. Ik ben ervan overtuigd dat spelen van onschatbare waarde is voor de toekomst van onze kinderen en wil daarin het verschil maken. 

Zelf ben ik moeder van twee jonge kinderen, Oliver en Kate. Het moederschap doet me in praktijk begrijpen hoe spelen werkt. Het sterkt me in mijn overtuiging, verwondering en kennis. Dat helpt enorm als drijfveer, maar mijn specialisme is op meer gebaseerd. Zoals pedagogische interesse en kennis, maar ook het waardevolle contact met leveranciers, nieuwe merken en (ervarings)deskundigen. Dat maakt dat je bij Koester the Kid niet alleen terecht kunt voor mooi speelgoed, maar ook voor gedegen advies en inspiratie.